۰۴ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۴
کد خبر: ۶۳۶۸۵۳
استاد حوزه پاسخ داد؛

آیا جمکران در محدوده ترخص قم است؟ | نحوه تشخیص حد ترخص در شهرهای کشور

آیا جمکران در محدوده ترخص قم است؟ | نحوه تشخیص حد ترخص در شهرهای کشور
عضو مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی با تبیین مسائل حد ترخص و نماز مسافر، اعلام کرد که با هماهنگی پلس راهور تابلوهای حدترخص و مسافت شرعی به تابلوهای رانندگی اضافه می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام شاکری استاد حووزه علمیه قم امروز در نماز جمعه قم که در مصلای قدس برگزار شد، با تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا(س) گفت: یکی از مسائلی که مورد سؤال قرار می گیرد بحث احکام مسافر و حد ترخص است.

وی افزود: شخص مسافر بنا به شرایطی احکام خاصی دارد که دو رکعتی شدن نمازهای چهار رکعتی و افطار روزه در ماه مبارک رمضان از این دسته احکام است، از جمله شرایط سفر این است که مقصد مسافر 8 فرسخ شرعی باشد.

استاد حوزه علمیه قم اظهار داشت: اگر مقصد کمتر از 8 فرسخ بود شخص مسافر محسوب نمی شود و احکام سفر شامل حال او نخواهد شد، البته زمانی احکام سفر شامل حال مسافر می شود که از حد ترخص عبور کند.

وی با اشاره به معنای حد ترخص ادامه داد: حد ترخص به مقدار مسافتی گفته می شود که مسافر از شهر فاصله بگیرد به گونه ای که صدای اذان را نشنود و دیوار شهر را نبیند؛ مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی از سال 91 در زمینه های گوناگون تحقیق کرده و نتیجه کار را برای صدور فتوا در اختیار مراجع قرار می دهد.

حجت الاسلام شاکری ابراز داشت: یکی از موضوعاتی که در این مؤسسه مورد بررسی قرار گرفت مسأله حد ترخص و مسافت شرعی است، در طرحی که از سوی فضلای حوزه پیگیری شد میزان 1350 متر به اتفاق مصوب شد که در این مسافت صدای اذان شنیده نشده و دیوار شهر دیده نمی شود.

وی عنوان کرد:  این طرح در 160 شهر پیاده شده و حد ترخص و مسافت شرعی جانمایی شده است، 1350 متر به عنوان شاخص به دست آمد و جانمایی ها انجام شده است، کسانی که از قم عازم تهران هستند وقتی از تابلوی حد ترخص عبور کردند نمازشان شکسته است ولو این که هنوز 2 کیلومتر از شهر خارج نشده باشد.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به بررسی حد ترخص مسجد جمکران نسبت به قم خاطرنشان کرد: آخرین منزلی که نزدیک به مسجد جکمران است 1974 متر فاصله دارد و مشخص شد که جمکران خارج از ترخص شهر قم است.

وی اضافه کرد: اگر کسی در جمکران نماز ظهر و عصر بخواند و وطن او قم باشد و برای زیارت و نماز آمده باشد سپس به قم باز گردد چون بنای سفر ندارد و مسافر نیست نمازش کامل است اما اگر  مثلا کسی در مسیر مسافرت اصفهان نماز را در جمکران بخواند نمازش شکسته خواهد بود چون مسافر محسوب می شود و از ترخص قم خارج شده است.

این عضو مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی اعلام کرد: جلسه ای با پلیس راهور و سازمان راهداری گذاشته شده تا تابلوهای حدترخص و مسافت شرعی به تابلوهای رانندگی اضافه شود.

گزیده ای از خبر را می توانید در کلیپ صوتی زیر بشنوید

تعداد بازدید : 18
محمد قمین
ارسال نظرات
نظرات بینندگان
عارفه پوستچی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۳
سلام ببخشید من ساکن قمم میتونم برای افطار کردن روزم به جمکران برم و افطار کنم
2
0
ساکی
|
۱۴ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۴
با سلام نه نمیشه و باید قصد مسافرت و خروج از محدوده شرعی را داشته باشید .